O’live GIN wint internationale awards: ‘Die prijzen bevestigen dat we goed bezig zijn’

29 december 2020 Door Marc De Pauw 0

Myrte De Decker

Medewerker Trends

Lokaal gebrouwen dranken doen het goed in België. Zo ook de West-Vlaamse O’live GIN van Sofie Gardyn, die internationaal gaat met prijswinnende gins en likeur. ‘Dranken ontwikkelen blijft een mannenwereld, maar mijn vrouw-zijn is een troef.’

O'live GIN wint internationale awards: 'Die prijzen bevestigen dat we goed bezig zijn'
Sofie Gardyn © O’Live GIN

Gin op basis van olijfolie. Een mens zou verwachten dat het product uit Griekenland of Frankrijk komt. Toch pakt het West-Vlaamse O’live GIN ermee uit. Het merk werd in 2017 opgericht door Sofie Gardyn, gepokt en gemazeld in de culinaire wereld. ‘Op reis heb je tijd om te dromen. Mijn vakantie breng ik vaak in dezelfde Franse streek door omgeven door olijfbomen. Ik was altijd gepassioneerd door dat proces, dat ik dankzij een bevriende olijfboer van dichtbij kon volgen. Hoe die ranken bloeien en groeien ondersteund door de kennis en handenarbeid van de boeren om olijven te produceren. Daar kruipt zoveel liefde en hard werk in.’

Het zaadje – of het olijfje – was gepland en prikkelde de ondernemingszin van Gardyn en haar businesspartner Kurt Suys. Niet veel later zagen de gins The Original en de non-alcoholische variant The Innocent het levenslicht. Maar twee producten zijn moeilijk om een heel imago rond te creëren en de markt te penetreren. Je verdwijnt in de massa, zegt Gardyn. ‘Dus gingen we opnieuw aan de slag. Middenin de coronacrisis presenteerden we de kruidige variant The Spicy en de lieflijke The Floral, een rum en een likeur.’ADVERTENTIE